استفاده از روش های مختلف برنامه ریزی نمی تواند نتیجه مطلوبی را در اختیار متقاضی قرار دهد. از این رو توصیه می شود برای بهتر نتیجه گرفتن و قبولی در کنکور ارشد و همچنین تمام آزمون هایی که سالانه برگزار می گردد، از روش های اصولی و درست پیروی کرد. در واقع بهتر است که این کار به متخصص و مشاور تحصیلی بسپارید که بیشترین تجربه و علم را در زمینه برنامه ریزی درسی داشته باشد و بتواند حامی و راهنمای مناسبی تا قبولی شما باشد. در ادامه به انواع روش های برنامه ریزی درسی آزمون کارشناسی ارشد پرداخته ایم.
نوشتن برنامه نیاز به اطلاعات کافی در خصوص منابع درسی، رشته های تحصیلی و تکنیک های برنامه ریزی دارد. پیشنهاد می شود که در ابتدا با برنامه کوتاه مدت یا هفتگی پیش بروید و سپس از برنامه های طولانی تر استفاده کنید. بهتر است که پساز شروع مطالعه دروس و تهیه منابع درسی مناسب، یک برنامه آزمایشی یک هفته ای برای خود طرح نمایید تا بیشتر با نحوه عملکرد خود آشنا شوید.
برنامه درسی اول در واقع یک برنامه آزمایشی جهت شاخت از کمیت و کیفیت مطالعه شما است. در این برنامه بایستی از تعداد دروس کم و ساعت های مطالعه پایین استفاده کرد. می توانید در روز سه درس را در نظر بگیرد و در هر بازه 1 ساعت و نیم مطالعه، یک ربع استراحت داشته باشید. همچنین می توانید تعداد تست ها را از 15 تا شروع کنید و در برنامه های بعد با توجه به توانایی خود، ساعت مطالعه و تعداد درس و تست ها را افزایش دهید.
پس از این که برنامه آزمایشی هفته اول را اجرا کردید و با نحوه عملکرد خود بیشتر آشنا شدید، بایستی از برنامه های طولانی مدت تر برای مطالعه دروس خود استفاده کنید. در این مرحله نوبت به طراحی برنامه میان مدت یا ماهانه می رسد. داوطلب باید با شناختی که از خود پیدا کرده است و همچنین زمانی که تا روز آزمون دارد، اقدام به طرح برنامه ریزی درسی مناسب و پیروی از آن کند.
در برنامه هایی که ماهانه فرد اجرا می کند، بایستی تمام شرایط و عملکرد خود را زیر نظر بگیرد. همچنین در مدت زمان محدود، تمرکز خود را بر دروسی بگذارد که ضریب بالاتری نسبت به بقیه دارند و فرد در مطالعه و تست زدن آن ها می تواند بهتر عمل کند. مدیریت زمان نیز در برنامه های ماهانه از اهمیت بالایی برخوردار است.
برنامه ریزی بلند مدت نیاز به اهداف بلند مدت نیز دارند. در حقیقت بدون داشتن هدف هیچ مسیری را نمی توان به درستی پیش رفت و در نهایت به چیزی که می خواهیم، نمی رسیم. داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون ارشد را دارند، بایستی از برنامه های کوتاه مدت و میان مدت استفاده کنند و با تعیین هدف و شناخت نقاط قوت و ضعف خود، برنامه ریزی بلند مدت نیز داشته باشند.
برنامه ریزی بلند مدت مناسب افرادی می باشد که فرصت بسیاری تا آزمون خود دارند و می توانند مثلا در یک دوره 5 ماهه پس از مطالعه، شرایط خود را سنجیده و بدانند چه مقدار از مباجث را باید مرور کنند و در آزمون های آزمایشی مختلف شرکت نمایند. متقاضیانی که قصد قبولی در کنکور کارشناسی ارشد را دارند، بایستی دوره زمانی طولانی را به خواندن دروس اختصاص دهند و از برنامه ریزی چند ماهه یا سالانه پیروی کنند.